Lef om te leren!

1-4-2019
Janke de Vries en Lisanne Ledegang, leerlingen uit klas 6, hebben vrijdag 29 maart de Marie Lokeprijs (beste profielwerkstuk in de alfacategorie) van de Rijksuniversiteit Groningen gewonnen.
25-3-2019
‘In welke tragedie van welke schrijver roept de vrouwelijke hoofdpersoon dat zij liever driemaal deelneemt aan een veldslag, dan eenmaal een kind te baren?’ Als je in staat bent deze vraag te beantwoorden met het juiste antwoord, de ‘Medea’, dan ben je een volwaardige kandidaat voor de finale van de Grote Ken je Klassiekenquiz.
10-3-2019

Een verlaging van de stemgerechtigde leeftijd naar zestien jaar en een app waarmee leerlingen vervoer naar school kunnen regelen. Deze onderwerpen kwamen onder meer aan de orde in het scholierendebat op 8 maart op het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé.

6-3-2019

Dinsdag 5 maart vond de regioronde van de voorleeswedstrijd Read2me plaats. Onze school werd vertegenwoordigd door Pieter van Aalst uit klas 1C. Hij was in de voorrondes op school als winnaar uit de bus gekomen en wist hier ook glansrijk de eerste plaats te behalen.

25-2-2019
De lijsttrekkers van de twee grootste partijen in de provinciale staten gaan in debat met scholieren van Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden. Leerlingen van de bovenbouw zullen Sander de Rouwe (CDA) en Marijke Roskam (PvdA) aan de tand voelen.
13-2-2019

Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 februari hebben 20 leerlingen uit klas 3 meegedaan aan de uitwisseling met twee scholen in Duitsland. Vijftien leerlingen stonden op de lijst om naar Leer te gaan en vijf leerlingen zijn naar Nordhorn geweest.

11-2-2019

Afgelopen maandag, 4 februari 2019, was de Friese voorronde in het Provinciehuis in Leeuwarden. Het was een zeer leerzame en plezierige dag. We hebben gedebatteerd over o.a. de volgende stellingen:

4-2-2019
Het jaarlijkse benefietconcert, georganiseerd door het schoolorkest van het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé, heeft op 1 februari meer dan € 1.000,00 opgebracht voor het goede doel: Musicians without Borders. In totaal 115 bezoekers konden genieten van optredens van het schoolorkest en diverse andere acts. Ook de traditionele taartenveiling was weer een succes.
21-1-2019

Dit jaar zijn het Masterskip de Wylde Swan en het Beyers Naude exact vijf jaar aan elkaar verbonden. Op dit moment hebben we een leerling uit klas 5 aan boord. Zij heeft de oversteek over de Atlantische Oceaan meegemaakt en vaart nu in het Caribisch gebied. Aan boord volgt zij onderwijs en leert aan de hand van de praktijk aan boord en tijdens de excursies. Over enkele weken wordt ze afgelost door een andere vijfdeklasser. Daarmee komt de teller van het aantal leerlingen dat zich heeft gewaagd aan dit onvergetelijke avontuur voor onze school te staan op maar liefst 14 leerlingen!

17-1-2019

Deze week verscheen het jaarlijkse Elsevieronderzoek naar de beste scholen in Nederland. Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé is in dit onderzoek, evenals vorig jaar, naar voren gekomen als beste vwo-school van Friesland. Daar zijn we wederom erg trots op.

Voor het onderzoek vergelijkt Elsevier scholen op 4 onderdelen: onderwijspositie, onderbouwsnelheid, bovenbouwsucces en examenresultaten.

Pagina 2 van 12Eerste   Vorige   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste