Lef om te leren!

1-6-2018
Op vrijdag 1 juni is de internationale Pride Month van start gegaan. Doel van deze maand is positieve aandacht creëren voor de emancipatie van LHBT-mensen. Omdat dit ook voor onze school een belangrijk onderwerp is, hebben leerlingen van het CGBN vanmorgen in de eerste pauze de regenboogvlag op school gehesen.
31-5-2018
Op donderdag 31 mei, internationale niet-rokendag, is door verschillende Leeuwarder organisaties en onderwijsinstellingen het convenant Rookvrije Generatie ondertekend. Ook de scholen van CVO-nf doen hierin mee. Door het ontmoedigen van roken door leerlingen en medewerkers, het geven van voorlichting en het stimuleren van stoppen met roken werken we zo aan een rookvrije generatie. Klik hier voor de volledige tekst van het convenant.
31-5-2018

Pegasus, een Spartaanse helm (of gladiatorenhelm), Apollo en Hyacinthus, Romulus en Remus en Narcissus. Vastgelegd voor dat het ging regenen.

30-5-2018
Aan het begin van de komende zomervakantie, van 23 juli t/m 3 augustus 2018, organiseren Christelijk Gymnasium Beyers Naudé, Christelijke Scholengemeenschap Comenius, Christelijke Scholengemeenschap Ulbe van Houten en Openbare Scholengemeenschap Piter Jelles in gezamenlijkheid een Zomerschool in Leeuwarden voor de leerlingen van deze scholen. Klik op deze link voor meer informatie hierover.
23-5-2018

Op donderdag 7 juni bezoekt de ANWB onze school met een interactief en opvallend verkeersprogramma. Het programma bestaat uit drie onderdelen. De eerstejaars krijgen een enerverende en leerzame verkeersworkshop ‘IK & het verkeer!’ van één lesuur. De Verkeersbus, specifiek voor de tweedejaars, is een spannend verkeerstraject bestaande uit vijf verschillende workshops. De leerlingen van het derde jaar doen mee met de interactieve workshop ‘Virtual Reality!’.

24-4-2018

Zeven leerlingen uit klas 2c zijn geselecteerd voor een pilot om verrijkingsstof te gaan doen tijdens de reguliere lessen. De eerste praktische opdracht was het verkennen van een systeembord. Een opdracht die anders in het curriculum van de 5e klas zit. Onder begeleiding van Erik Wessels zijn ze gestart.

20-4-2018
Na een lekker ontbijt op school met leerlingen en docenten, nam klas 6 vandaag afscheid van de school. Ze hadden een spetterende show georganiseerd rondom het thema 'De Boer zoekt Vrouw'. Docenten streden , in allerlei ludieke spelletjes, om de gunsten van hun collega, mevrouw De Boer.
15-4-2018

Woensdag 11 april 8.15 uur: de Going Globalvoorbereidingsgroep 2018 verzamelt zich in lokaal 1.04 voor een laatste briefing. Dan waaiert de groep uiteen, ieder op weg naar de eigen taak.

15-4-2018
Maandagavond 9 april was de grote zaal van de Harmonie overgenomen door de schoolclub van het CGBN voor de Grote Avond. Achtereenvolgens de toneelgroep, het schoolorkest en diverse andere acts lieten de aanwezigen zien waar al die dagen oefenen en repeteren toe geleid hebben.
28-3-2018
Graag uw aandacht voor de volgende twee vacatures voor lid van de oudergeleding van de medezeggenschapsraad van onze school. U vindt de informatie over de vacatures door op lees meer te klikken. U kunt zich aanmelden bij de voorzitter tot 15 mei.
Pagina 5 van 12Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste