Lef om te leren!

19-3-2018
Afgelopen donderdag was het weer zo ver: ons onvolprezen schoolorkest zette koers naar Amsterdam, om in het Concertgebouw mee te doen aan het Orkestival. 9 schoolorkesten hadden zich ingeschreven, om op het dit jaar vastgestelde thema “Tegenstelling” een muzikaal programma uit te voeren en te laten beoordelen. Jachttrofee was de wisselbeker voor het best beoordeelde orkest, die we al twee keer eerder in de wacht hadden gesleept.
19-3-2018

Op zaterdag 17 maart was in Leeuwarden de finale van de wedstrijd Dichter bij 4 mei, waarvan de winnaar/winnares zijn/haar gedicht mag voorlezen bij de Nationale Dodenherdenking in Amsterdam. Finalisten van onze school waren Annika Oost, Tessa Ferwerda en Noortje Langman (die samen een gedicht hadden geschreven) en Gytha te Nijenhuis. Het gedicht van Gytha is door de jury uitgekozen om te worden voorgelezen op 4 mei op de Dam in Amsterdam  Een geweldige eer voor Gytha.

14-3-2018
Afgelopen woensdag is het Beyers Naude een officiele Masterskipschool geworden. Hinke de Vries en Nienke Verduyn van Masterskip Wylde Swan hebben ons het predicaat overhandigd. We bieden leerlingen in klas 4 en 5 de mogelijkheid om voor een periode van 6 weken mee te gaan aan boord van Masterskip Wylde Swan.
9-3-2018

Zaterdag 10 maart doet het schoolorkest mee aan het concertconcours van Omrop Fryslân in de Lawei te Drachten. Het concours is te volgen op www.omropfryslan.nl. Het schoolorkest speelt om 9.30 uur.

22-2-2018
Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 februari hebben 17 leerlingen uit klas 3 meegedaan aan de uitwisseling met twee scholen in Duitsland. Elf leerlingen stonden op de lijst om naar Leer te gaan en 6 leerlingen zijn naar Nordhorn geweest.
5-2-2018

Met ruim 160 bezoekers en meer dan 70 artiesten, was het benefietconcert voor Edukans op vrijdag 2 februari weer een groot succes. Op de taartenveiling werd maar liefst 425 euro neergeteld voor de orkesttaart. De totale opbrengst van de benefietavond bedraagt 1.510 euro ! Iedereen die hieraan heeft meegewerkt, hartelijk dank!

2-2-2018

Afgelopen zaterdag werd de regionale voorronde van de Grote Ken je Klassiekenquiz gespeeld op onze eigen school. Zeventien teams van verschillende scholen namen het tegen elkaar op. Het Beyers Naudé had twee teams afgevaardigd; een team bestaande uit Friso, Nikka, Jimme en Janke en een team bestaande uit Lars, Justus, Lisanne en Jordi. 

29-1-2018

Janke de Vries uit 4A is afgelopen week vertrokken richting het Masterskip de Wylde Swan dat op dit moment in het Caribisch gebied vaart. Janke zal tot 23 februari deel uit maken van de crew van het schip. Iris, Oene en Romke zijn net terug van hun avontuur op de Wylde Swan. Ze hebben een toptijd gehad aan boord. Voor mensen die meer informatie willen hebben over het Masterskip, zie de volgende link: https://www.masterskip-wyldeswan.com/

24-1-2018
Met een spetterende kick-off is de actie Going Global 2018 officieel begonnen. Over een paar weken gaat Jonne uit klas 4 namens onze school met Edukans naar Ghana om daar onderwijsprojecten te bezoeken. De komende tijd zullen wij ons op school inzetten om zoveel mogelijk geld voor deze projecten in te zamelen, bijvoorbeeld bij het benefietconcert op 2 februari en de actiedag op 11 april.
8-1-2018
Nikka Markic uit 4C heeft met goed gevolg deelgenomen aan de voorronde van de Taalkunde Olympiade. Zij zal op 27 januari een van de deelnemers zijn van de 18e nationale Taalkunde Olympiade in Leiden. We feliciteren Nikka met deze geweldige prestatie en wensen haar veel succes in Leiden.
Pagina 6 van 12Eerste   Vorige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Volgende   Laatste