Lef om te leren!

19-10-2017
In de week voor de herfstvakantie trekken klas 4 en klas 5 er traditiegetrouw op uit. De leerlingen uit klas 4 kunnen kiezen tussen een excursie naar Berlijn of Parijs. De leerlingen uit klas 5 zitten deze week in Griekenland.
9-10-2017
Naast de twee- of driedaagse projecten Beestenboel  en  mini-INESPO zal de week gevuld zijn met interessante workshops en (gast)lessen, cultuur en excursies voor de leerjaren 1 t/m 3. Het 4e leerjaar staat in het teken van de Europareizen:  Berlijn en Parijs. Voor klas 5 is het hoogtepunt van het gymnasium,  de klassieke reis aangebroken: De zesdeklassers storten zich op het profielwerkstuk. Het belooft  kortom een boeiende en leerzame week te worden! Klik op lees meer voor het hele programma.
5-10-2017
Op 5 oktober vieren we de dag van de onderwijsmedewerkers. Ongeveer 20 leerlingen van Breaking Bread, die meerdere keren per week broodjes verkopen in de kantine, verzorgden op deze dag een heerlijke lunch voor alle medewerkers.
2-10-2017
De kantine van het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé is bekroond met een zilveren Schoolkantine Schaal. Deze schaal wordt door het Voedingscentrum toegekend en is een indicatie van het gezonde aanbod in de kantine. Vooral de verkoop van gezonde broodjes door leerlingen en de aanwezigheid van een watertappunt hebben meegewerkt aan een positieve beoordeling.
2-10-2017
Sinds 2006 doet het CGBN eens in de twee jaar mee aan Edukans Going Global. Edukans wil het Nederlandse onderwijs betrekken bij het internationale onderwijs door projecten voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden te financieren. Op 11 april 2018 steken leerlingen en personeel tijdens de actiedag de handen uit de mouwen. Meer informatie is te vinden op www.edukans.nl/goingglobal en binnenkort op onze actiepagina op deze website.
27-9-2017

Na de herfstvakantie starten wij weer met de mogelijkheid om je voor te bereiden op een  DELF-JUNIOR examen.(Diplôme d’études en langue française). Dat zijn door het Franse ministerie van Onderwijs erkend diploma’s die wereldwijd geldig zijn.

Het examen is in eerste instantie bedoeld voor leerlingen uit klas 4 en 5, maar in enkele gevallen is het ook mogelijk voor leerlingen uit andere leerjaren om een DELF-Junior examen te doen.

8-7-2017

Delf is een wereldwijd erkend diploma dat aangeeft hoe goed iemand het Frans beheerst in spreekvaardigheid, luistervaardigheid, schrijfvaardigheid en leesvaardigheid. Dit wordt gemeten aan de hand van internationaal erkende normen (de zgn. ERK-regels). De geslaagden zijn : Sissi Chen, Marije Smits en Thirsa Wynia uit klas 3, en Justus de Boer, Amber de Bruin, Friso Huizenga en Tom Viersen uit klas 4.  Alle kandidaten : van harte gefeliciteerd! Super gedaan allemaal.

27-6-2017

Afgelopen zaterdag 24 juni heeft het schoolorkest het 47ste JeugdOrkestenFestival gewonnen. Een festival voor jeugdorkesten met maar liefst 13 deelnemers verdeeld over een beginners en gevorderden groep. Dit jaar werd er voor het eerst samen gewerkt met CityProms. Door deze samenwerking vond het JeugdOrkestenFestival in stadsschouwburg de Harmonie en op het grote LC-Podium van CityProms plaats.

23-6-2017
Sommer Ike, Lotte v.d. Meij, Hendrik Haima en Silke Smids fietsen dagelijks een hele afstand naar school. Als ervaringsdeskundigen hebben zij meegedaan aan het project Veilig Fietsen. Afgelopen week mochten ze het plan "pieperpad" presenteren aan de wethouder op een afsluitende bijeenkomst. Meedenken over maatschappelijke issues zoals veiligheid: een mooi staaltje burgerschapsvorming van deze vindingrijke leerlingen! Lees alles over het pieperpad.
20-6-2017

Uit 15 inzendingen voor de Europrofielwedstrijd 2016-2017 werden er 4 profielwerkstukken genomineerd. De genomineerden werden op 12 juni uitgenodigd om naar het Huis van Europa in Den Haag te komen voor de prijsuitreiking. Jorrit Kroes en Lennart Stokman wonnen de eerste prijs met hun werkstuk over Het toetredingsproces van Turkije tot de Europese Unie. Zij  hebben een reis naar het Europarlement in Brussel gewonnen én een ontmoeting met een Europarlementariër.

Pagina 8 van 12Eerste   Vorige   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Volgende   Laatste